Przy Piwku
blog o piwie i przy piwie
czwartek, 16 marca 2017
Jak zacząć warzyć piwo w domu? | Poradnik początkującego piwowara #01
›
Dwadzieścia pięć warek za mną. A kolejne stoją i fermentują. Czy to dużo przez trzy lata? Nie, to zdecydowanie mniej niż chciałbym robić. Ni...
1 komentarz:
środa, 22 lutego 2017
Proste American IPA | receptura piwa domowego
›
Klasyk klasyków piwnej rewolucji - American India Pale Ale. Obstawiam, że dla większości piwna rewolucja zaczynała się właśnie od tego rodza...
2 komentarze:
wtorek, 7 lutego 2017
Foreign Smoked Stout | receptura piwa domowego
›
Fanem dymu w piwie jestem już od bardzo dawna. Zaczęło się od Jak w Dym z Pinty i miłość trwa do dzisiaj. Co prawda kraftowcy wypuszczają ob...
środa, 4 marca 2015
Kakarotto vs Simcoe, czyli piwna teraźniejszość vs sentymentalne spojrzenie na stare kreskówki
›
Kakarotto vs Simcoe Piwo w stylu American India Pale Ale, górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane. Producent: Browar Bedna...
3 komentarze:
wtorek, 17 lutego 2015
Wędzone Pale Ale "Why me Admiral?" | receptura piwa domowego
›
Jestem wielkim fanem grodziskiego, jak również wszelkich innych wędzonek. W początkach swojej przygody z piwowarstwem domowym zakupiłem z Tw...
wtorek, 27 stycznia 2015
Hopus Pokus czyli czarna magia od czarodziejów z Pinty
›
Hopus Pokus Piwo w stylu Black IPA / Cascadian Dark Ale, górnej fermentacji, pasteryzowane. Producent: Pinta Ekstrakt 16,5%, alk. 6,3% ob...
2 komentarze:
piątek, 16 stycznia 2015
Nosferatu na Sunset BLVD w Metropolis - przegląd piw z Browaru Raduga
›
W 2014 premiera goniła premierę, zanim się człowiek obejrzał narobiło się zaległości co nie miara (strach się bać co będzie w tym roku). Jed...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer