Przy Piwku

blog o piwie i przy piwie

czwartek, 16 marca 2017

Jak zacząć warzyć piwo w domu? | Poradnik początkującego piwowara #01

›
Dwadzieścia pięć warek za mną. A kolejne stoją i fermentują. Czy to dużo przez trzy lata? Nie, to zdecydowanie mniej niż chciałbym robić. Ni...
1 komentarz:
środa, 22 lutego 2017

Proste American IPA | receptura piwa domowego

›
Klasyk klasyków piwnej rewolucji - American India Pale Ale. Obstawiam, że dla większości piwna rewolucja zaczynała się właśnie od tego rodza...
2 komentarze:
wtorek, 7 lutego 2017

Foreign Smoked Stout | receptura piwa domowego

›
Fanem dymu w piwie jestem już od bardzo dawna. Zaczęło się od Jak w Dym z Pinty i miłość trwa do dzisiaj. Co prawda kraftowcy wypuszczają ob...
środa, 4 marca 2015

Kakarotto vs Simcoe, czyli piwna teraźniejszość vs sentymentalne spojrzenie na stare kreskówki

›
Kakarotto vs Simcoe Piwo w stylu American India Pale Ale, górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane. Producent: Browar Bedna...
3 komentarze:
wtorek, 17 lutego 2015

Wędzone Pale Ale "Why me Admiral?" | receptura piwa domowego

›
Jestem wielkim fanem grodziskiego, jak również wszelkich innych wędzonek. W początkach swojej przygody z piwowarstwem domowym zakupiłem z Tw...
wtorek, 27 stycznia 2015

Hopus Pokus czyli czarna magia od czarodziejów z Pinty

›
Hopus Pokus Piwo w stylu Black IPA / Cascadian Dark Ale, górnej fermentacji, pasteryzowane. Producent: Pinta Ekstrakt 16,5%, alk. 6,3% ob...
2 komentarze:
piątek, 16 stycznia 2015

Nosferatu na Sunset BLVD w Metropolis - przegląd piw z Browaru Raduga

›
W 2014 premiera goniła premierę, zanim się człowiek obejrzał narobiło się zaległości co nie miara (strach się bać co będzie w tym roku). Jed...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.